Teljesség-ébresztő
tanfolyamok
ÚJ KÖNYV!!
Trénerképző
Ericksoni hipnózis
NLP
Betűvetés
Kreativitás
Álmok
A belső kert
Masszírozás
Nyelvjóga
Online-tanfolyamok
Egyéni tanácsadás
Eseménynaptár

A teremtés tévutai és ösvényei

Sokan akarnának megoldani kérdéseket – de nem jutnak az eszükbe lehetőségek. Mások elégedetlenek az elméjükben felbukkanó képekkel, így inkább bele sem kezdenek a megvalósításba – majd azt látják, hogy az övéknél jóval gyengébb gondolattal sikeres lett valaki. Ismét másoknak számtalan lelkesítő ötletük támad, mindig valami újon törik a fejüket, de valahogy egyik tervüket sem képesek befejezni. És olyan is akad, aki megvalósítja az elképzelését – amiről kiderül, hogy nem válik be.

A fentiek az alkotási folyamat legjellegzetes hibái közül valók. Találtál közöttük olyat, amelyik ismerős? Hát igen. Viszonylag kevés emberben van meg a hatékony kreativitási stratégia minden eleme, márpedig elég egynek hiányoznia és már nem születik meg a vágyott eredmény.

A jól működő alkotó folyamatban nem csupán dúskálunk az ötletekben, de ezekből ki is tudjuk választani a legalkalmasabbat, azt le tudjuk bontani elvégzendő feladatokra, majd ezeket megszervezzük és végre is hajtjuk. Mindennek a tetejében még a kritikus énünket is hasznos munkára tudjuk fogni, a segítségével hárítván el a lehetséges hibákat, illetve akadályokat.